nieuws

Björn Kuipers uit Oldenzaal naar WK 2014: "Hoogtepunt van mijn carrière"

Scheidsrechter Bjorn Kuipers uit Oldenzaal mag fluiten op het WK Voetbal in Brazilië. Dat meldt de KNVB.
Björn Kuipers laat in een eerste reactie weten ontzettend blij te zijn met de aanstelling: "Dit is natuurlijk een geweldig bericht. Ik ben enorm trots dat we dit als team mogen meemaken. Wedstrijden leiden op een WK is voor een scheidsrechter het hoogst haalbare en geldt als een absoluut hoogtepunt in mijn carrière."

Voor het eerst sinds 12 jaar Nederlandse afvaardiging

Kuipers wordt in Brazilië bijgestaan door zijn vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. Het is voor het eerst sinds twaalf jaar dat er een Nederlandse afvaardiging op het wereldkampioenschap aanwezig is. Team Kuipers leidde in 2013 een groot aantal wedstrijden in internationaal verband, waaronder de halve finale van de Champions League en de finales van de Europa League en de Confederations Cup.
Het curriculum vitae van Kuipers telt op dit moment 74 internationale aanstellingen, waaronder 26 wedstrijden in de Champions League, twee wedstrijden tijdens EURO 2012 en twee wedstrijden op de Confederations Cup 2013. Het is de twaalfde keer dat er een Nederlandse arbiter actief is op een mondiaal eindtoernooi. Jan Wegereef trad als laatste Nederlandse scheidsrechter aan op het WK 2002 in Japan en Zuid-Korea. Het WK 2014 vindt van 12 juni tot en met 13 juli plaats in Brazilië. Er nemen 32 landen deel aan het toernooi en er worden 64 wedstrijden gespeeld.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.