nieuws

Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar

Het is vandaag de meest deprimerende dag van het jaar, Blue Monday. Een Britse wetenschapper stelde een aantal jaar geleden dat de maandag in de derde week van januari de dag is waarop de meest depressieve gevoelens bij mensen boven komen.
De feestdagen hebben we net achter de rug, het is donker en grijs weer, de goede voornemens zijn weer mislukt en de vakantie is nog heel ver weg. Veel mensen kijken daardoor in een zwart gat.
Toch is de stelling van die Britse wetenschappen niet vrij van kritiek. Er zijn vak-collega's die geen geloof hechten aan Blue Monday. Wel is bewezen dat in de maanden januari en februari mensen wat somberder zijn dan normaal.
Hoogleraar Bohlmeijer van de Universiteit Twente gelooft niet in Blue Monday. Dat mensen soms wat meer gedeprimeerd zijn in de winter is heel verklaarbaar en menselijk. Bovendien is dat helemaal niet zo slecht. Bohlmeijer weet waarover hij het heeft. Hij is bezig met een onderzoek naar positieve en negatieve gevoelens. Op de site www.veerkrachtenwelbevinden.nl kunnen mensen zich nog aanmelden.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.