nieuws

PvdA Hengelo: eerst plan voor ZGT, dan pas verhuizingen

Het ZGT in Hengelo
Het ZGT in Hengelo
Ziekenhuis ZGT kan de onrust in Hengelo wegnemen door eerst een toekomstvisie te hebben en dan pas afdelingen te sluiten. Dat zegt de PvdA in Hengelo. Die vraagt bestuursvoorzitter Schmidt van het ZGT in een brief deze handschoen op te pakken.
Volgens PvdA-fractievoorzitter Hollander komen er berichten naar buiten over de verplaatsing van meer afdelingen van het ziekenhuis in Hengelo naar dat in Almelo. Eerder al werd aangekondigd dat verloskunde en intensive care verhuizen.

Hollander: "Neem onrust over ziekenhuis weg"

Schmidt heeft bij meerdere gelegenheden aangegeven dat er een ziekenhuis in Hengelo blijft, maar onduidelijk voor de politiek en de bevolking is wat dat voor ziekenhuis zal zijn. Schmidt zegt bezig te zijn met een toekomstvisie, maar Hollander constateert dat er intussen besluiten worden genomen die onomkeerbaar zijn voor Hengelo. Hij vindt het de taak van het ziekenhuis om de inwoners van Hengelo te vertellen waar dat stopt en zo de onrust weg te nemen.
Eerder al liet de SP blijken zich grote zorgen te maken over de toekomst van de gezondheidszorg in Hengelo. Bij wijze van protest plaatsten de jongeren van de SP, Rood, het ZGT op Marktplaats.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.