nieuws

'Uitstel snel internet in Overijssel kost miljoenen'

Uitstel van een besluit over snel internet op het platteland betekent miljoenen euro's aan omzetverlies. Dat lieten ondernemers woensdagavond de provinciale politiek weten. Ze roepen Provinciale Staten dan ook op om zo snel mogelijk een besluit te nemen, zodat snel internet kan worden uitgerold.
De provinciale politiek wordt gevraagd volgende week een besluit te nemen over onder meer de hoeveelheid subsidie
voor het snelle internet.
De politiek is verdeeld over de uitwerking van breedband in heel Overijssel, omdat er veel subsidiegeld mee is gemoeid. Het hele project kost 56 miljoen euro, de verdeeldheid is ontstaan over de verhouding tussen subsidie en de eigen bijdrage voor bewoners en bedrijven.

Eerste levensbehoefte

De discussie over breedbandinternet loopt al 12 jaar. Ondernemers vinden dat het allemaal veel te lang heeft geduurd. Volgens recreatieondernemersvereniging Recron is snel internet een eerste levensbehoefte geworden en daarom moet iedereen in Overijssel aangesloten worden.
Het uitstellen van een besluit betekent miljoenen aan omzetverlies en dwingt bedrijven om zich van het platteland naar de stad te verplaatsen. Steeds meer klanten van recreatiebedrijven boeken niet meer wanneer er geen snel internet aanwezig is.
Er lijkt op dit moment een politieke meerderheid voor het huidige voorstel. Dat houdt in dat marktpartijen zoveel mogelijk zelf initiatief nemen voor breedbandinternet. Subsidies worden alleen in het uiterste geval ingezet.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.