nieuws

Hof van Twente haalt in vier jaar tijd 67 miljoen euro subsidie binnen

Burgemeester Ellen Nauta van Hof van Twente
Burgemeester Ellen Nauta van Hof van Twente
De gemeente Hof van Twente heeft de afgelopen vier jaar voor 67 miljoen euro aan subsidie binnengehaald. Dat zegt burgemeester Ellen Nauta.
De gemeente had zichzelf vier jaar geleden ten doel gesteld om meer en beter gebruik te maken van de mogelijkheid subsidiegelden binnen te halen. Dat is volgens Nauta gelukt, concludeert ze na een vergelijking met andere gemeenten: "Dankzij externe gelden hebben wij een groot aantal projecten weten te realiseren. Dit benadrukt het belang van blijvende aandacht voor dit terrein. Wij zullen daarom hierop blijven inzetten en daar waar mogelijk de krachten bundelen met andere gemeenten."

Meeste subsidie ging naar asbestsanering

Een groot van de miljoenensubsidie ging naar de asbestsaneringen in ’t Gijmink in Goor (€ 38 miljoen), KunstWerk Diepenheim (€ 5,2 miljoen) en revitalisering van de haven in Markelo (€ 1,1 miljoen).  Ook ontvangt de gemeente grote subsidiebedragen voor plattelandsontwikkeling (€ 4,5 miljoen), wegen/verkeer (€ 2 miljoen) en de ontwikkeling van het Centrum voor jeugd en gezin (€ 2,3 miljoen). Grote subsidiegevers waren onder meer provincie Overijssel en regio Twente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.