nieuws

Kapotte riolering veroorzaakte grondverzakkingen in Haaksbergen

Gat in de weg op kruising Trompstraat en Kortenaerstraat
Gat in de weg op kruising Trompstraat en Kortenaerstraat
De gaten die onlangs op twee wegen in Haaksbergen zijn gevallen, zijn het gevolg van een kapotte rioolbuis. Dat is gebleken uit een onderzoek naar de grondverzakkingen. Â
Aan het eind van vorig jaar ontstonden er op twee plekken in Haaksbergen gaten in de weg. Op de kruising van de Trompstraat en de Kortenaerstraat viel een groot gat in de weg, dat een gevaarlijke situatie opleverde voor het verkeer. Het gat werd afgezet met hekken om ongelukken te voorkomen. In verband met de feestdagen moest de reparatie wachten tot dit jaar. Na inspectie bleek de oorzaak een verschoven rioolbuis. Het ontsnapte water had een deel van de grond onder de kruising weggespoeld, waardoor het gat kon ontstaan. Deze week is Haaksbergen begonnen met het dichten van het gat en het repareren van de weg.
Aan de vlakbij gelegen Wiedenbroeksingel ontstond een gat vanwege een versleten rioolbuis. Op die plek bevindt zich een aansluiting van het persriool uit Buurse. Dat rioolwater bevat waterstofsulfide, een gas dat betonnen rioolbuizen flink kan aantasten. De betonnen riolering zal worden vervangen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.