nieuws

Heracles Almelo met Cziommer tegen FC Twente, Rienstra nog ziek

Simon Cziommer van Heracles Almelo is op tijd fit voor de derby tegen FC Twente. Middenvelder Ben Rienstra is nog altijd ziek en ontbreekt morgen.
Kwame Quansah is zijn vervanger. Voor de rest blijft het basisteam intact. Dat betekent dat Rosheuvel start. "Rienstra is aan de diarree en lijkt morgen niet op tijd hersteld", aldus trainer Jan de Jonge. Cziommer, die woensdag nog apart trainde, is wel speelklaar. "Ik ben gewoon fit. Mijn heup was overbelast, maar ik heb nergens last van."

Vuurwerk

Na afloop van de afsluitende training trakteerden de supporters van Heracles de selectie op een vuurwerkshow. Tot verbazing van trainer Jan de Jonge, die ook weinig speciale gevoelens heeft bij de derby. "Het is een gewone wedstrijd. Al snap ik wel dat het voor de fans en een aantal spelers een speciale wedstrijd is", aldus de oefenmeester.

Terugkeer van Cziommer

Simon Cziommer heeft meer gevoel bij de derby. De Duitser speelde elf jaar bij FC Twente en kijkt uit naar de Twentse derby van morgen. "Dit zijn de mooiste wedstrijden om te spelen. In mijn tijd was het nog een kleine club met financiële problemen. Nu is de club enorm gegroeid en speelt Twente mee om de prijzen. Ik kijk erg uit naar dit duel."
De wedstrijd begint vrijdag om 20.00 uur en is te volgen via RTV Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.