nieuws

Onder de Loep

Onder de Loep
Onder de Loep
De politie vraagt uw hulp bij het oplossen van misdaden in Zwolle, Ommen, Nijverdal, Almelo, Haaksbergen en Enschede. Wie heeft iets gezien of herkent de mensen op de bewakingsbeelden?

Zwolle, zware mishandeling Luttekestraat

In de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 oktober wordt om 02.25 uur op de Luttekestraat een 38-jarige Zwollenaar zwaar mishandeld. Het slachtoffer was getuige van een ruzie tussen een voor hem onbekende man en vrouw. Toen hij hier iets van zei sloeg de onbekende man hem meerdere malen met een vuist in zijn gezicht. Hierdoor kwam de Zwollenaar te vallen. Toen hij op de grond lag werd hij door de onbekende man meerder keren hard tegen zijn hoofd geschopt. Hierdoor brak o.a. zijn tand af. In de uitzending worden bewakingsbeelden getoond van de verdachte.

Zwolle, gewapende overval Warmteservice

Op donderdagavond 2 januari rond 18.00 uur werd een bedrijf aan de Simon Stevinweg overvallen door een nog onbekende man. Onder bedreiging van een vuurwapen wist de man een geldbedrag buit te maken. In de uitzending worden verschillende vragen over deze overval aan de kijkers gesteld.

Zwolle, diefstal laptops met geweld bij Mediamarkt

Op maandagavond 2 december proberen twee mannen bij de Mediamarkt meerdere laptops te stelen. Wanneer ze de winkel met de laptops uitlopen, gaat het alarm af en zetten ze het op een lopen. Een medewerker van de Mediamarkt rent achter de mannen aan maar wordt door hen mishandeld. In de uitzending zeer duidelijke bewakingsbeelden van de twee verdachten.

Ommen, zakkenrollen bij Jumbo

Een 85-jarige inwoonster van Ommen werd bij de Jumbo aan de Markt aangesproken door een onbekende man en vrouw. Met een babbeltruc weten ze haar pinpas buit te maken. Haar pincode is in vermoedelijk al de winkel afgekeken. Van de mannen die met haar bankpas pinnen zijn bewakingsbeelden. Deze worden in de uitzending getoond.

Nijverdal, inbraak in zorgcentrum

Er is ingebroken in het kantoortje van het zorgcentrum aan de Kerkstraat in Nijverdal op 8 november. Een onbekende man pint daarna meerdere malen, in diverse plaatsen in Nederland en België, met de gestolen pinpas van het zorgcentrum. Hij staat op de bewakingsbeelden. Wie (her)kent hem of heeft rond 8 november bijzonderheden in de omgeving gezien die met de inbraak te maken heeft?

Almelo, diefstal elektronische sigaretten

Drie mannen stelen op 28 oktober 2013 bij Tabaktief aan de Ootmarsumsestraat in Almelo een aantal elektronische sigaretten met toebehoren. Op de bewakingsbeelden is te zien hoe de mannen op slinkse wijze de spullen tot zich nemen zonder dat de eigenaar dit in de gaten heeft omdat hij wordt afgeleid. Wie (her)kent deze mannen.

Haaksbergen, inbraak bij Trekpleister

Voor meer dan 6000 euro aan goederen werd tijdens een inbraak op 11 november 2013 omstreeks 4.50 uur weggenomen bij de Trekpleister aan de Blankenburgerstraat in Haaksbergen. Op de bewakingsbeelden is te zien hoe drie mannen met bivakmutsen dure parfums en sigaretten in hun big-shoppers stoppen. Wie (her)kent deze mannen of weet meer van deze brutale inbraak.

Enschede, overval op tankstation

Op zondagavond 5 januari 2014 werd er een gewapende overval gepleegd op een tankstation aan de Hogelandsingel in Enschede. Een gewapende en gemaskerde man dwong de medewerkster geld af te geven. De eigenaresse vertelt wat haar medewerkster, die inmiddels gestopt is met haar baantje, is overkomen. We tonen tevens bewakingsbeelden van deze onbekende man.
Onder de Loep wordt uitgezonden op donderdag om 17.05, 18.05 en 19.05 uur. De uitzending wordt herhaald op vrijdag en zondag. Kijk voor alle uitzendtijden in de TV gids. Alle getoonde beelden zijn terug te kijken op www.youtube.com/onderdeloep.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.