nieuws

Medewerkers JP vd Bentstichting in de bloemetjes na ongeluk loopbrug Den Nul

Bloemetjes na ongeluk met loopbrug in Den Nul
Bloemetjes na ongeluk met loopbrug in Den Nul
De gemeente Olst-Wijhe heeft medewerkers van de JP vd Bentstichting in de bloemetjes gezet na hun kordate optreden bij het ongeluk met de loopbrug bij infocentrum IJssel in Den Nul afgelopen zondag.
Een medewerker van de JP vd Bentstichting reageerde afgelopen zondag snel, nadat hij zag dat de loopbrug over het water De Lange Kolk achter het Infocentrum IJssel Den Nul was gekanteld. Daarover liepen op dat moment deelnemers aan een wandelexcursie van het IVN. Een aantal wandelaars raakten te water.
De medewerker maakte een klein bootje los en heeft peddelend met zijn handen drie vrouwen uit het water gehaald en in het bootje geholpen. Burgemeester Ton Strien van Olst-Wijhe heeft de medewerker hiervoor vanmorgen een bos boemen overhandigd. Burgemeester Ton Strien: "Ik ben onder de indruk van het optreden van de medewerkers van de JP van den Bentstichting. Niet op een afstand staan kijken, maar daadwerkelijk de helpende hand bieden."

Iedereen hielp mee

Vanmorgen heeft de burgemeester nagepraat met de medewerkers van de JP vd Bentstichting die zondag aanwezig waren, evenals vrijwilligers van Historische Vereniging ’t Olster Erfgoed en Staatsbosbeheer. Zij vertelden wat ze hebben gedaan om iedereen zo snel mogelijk te helpen. De één zorgde voor dekens en kleding, een ander haalde met een bus mensen met een nat pak op die nog aan de overzijde stonden en weer een ander zorgde voor koffie en thee. Iedereen ondernam actie.
"In onze gemeente en binnen de Veiligheidsregio IJsselland wordt veel gesproken over veiligheid: daar moeten we samen voor zorgen en iedereen draagt z’n steentje bij. Het gaat daarbij om zelfredzaamheid van mensen en om wat mensen voor zichzelf én hun medemens kunnen betekenen op het gebied van veiligheid. Het optreden van afgelopen zondag was hiervan een goed voorbeeld", aldus burgemeester Van Strien.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.