nieuws

TransferProat: John naar HSV, Chadli alweer weg bij Spurs?

Ola John
Ola John
De transferperiode is alweer op de helft, maar het is nog rustig. Vooral rond oud-spelers van de Overijsselse clubs lijkt voorlopig wat te gebeuren. Hieronder een nieuw overzicht.
Bij PEC Zwolle gebeurt vooralsnog het meest deze winterperiode. Rochdi Achenteh is inmiddels vertrokken naar Vitesse en ook de kans is aanwezig dat ook Darryl Lachman en Fred Benson hun heil nog elders gaan zoeken. Ron Jans gaf gisteren aan dat hij ook volgend seizoen voor de groep staat.
Bij FC Twente is het nog rustig, behalve dat de club gaat samenwerken met investeringsmaatschappij Doyen Sports Group. De transferrechten van enkele spelers worden dan gedeeltelijk verkocht.
In Deventer is Soufian Moro afgetest bij Go Ahead Eagles. Hij is volgens trainer Foeke Booy nog niet klaar voor de eredivisie. Hij was op proef bij de club. Xander Houtkoop heeft ondertussen aangegeven dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging, hij sluit echter een langer verblijf echter niet uit. Ruben Lucas gaat niet naar GVVV, hij was daar op proef, maar blijft in Deventer.
Thomas Bruns vertrekt waarschijnlijk komende zomer bij Heracles Almelo. De middenvelder heeft een bod van de Almelose club om zijn in 2015 aflopende contract te verlengen, naast zich neergelegd.
Onlangs werd bekend dat Ola John niet naar Ajax vertrekt. De nieuwe bestemming van de Nijverdaller is waarschijnlijk Hamburger SV. De club van trainer Bert van Marwijk uit Deventer wil de speler zo snel mogelijk aan de selectie toevoegen volgens Voetbal International. Hij komt over van Benfica, daar kwam hij dit seizoen nauwelijks in actie.
Een andere oud-speler van FC Twente is bang voor zijn plek op het WK. Nacer Chadli komt weinig aan spelen toe bij Tottenham Hotspur en om zijn plek in nationale selectie van België niet kwijt te raken wil hij volgens zijn zaakwaarnemer mogelijk verhuurd worden. Dit werd later echter ook alweer ontkent, dus dat wordt ongetwijfeld vervolgd.
Luuk de Jong is steeds dichter bij een overgang naar Newcastle United volgens meerdere media. De Engelse club zou hem willen ruilen met Papiss Cissé. Hij zou dan de overstap naar de huidige club van De Jong, Borussia Mönchengladbach, moeten maken.
Jaap Stam uit Kampen vertrekt mogelijk bij Ajax. De voormalig verdediger wordt genoemd als assistent van Clarence Seedorf bij AC Milan. De Amsterdammers gaven aan dat ze Stam niet kwijt willen.
Denny Landzaat keert terug bij zijn oude club Willem II. De voormalig speler van FC Twente trainde er al mee en sluit nu definitief aan bij de selectie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.