nieuws

"Inwoners Hengelo moeten duidelijkheid krijgen over toekomst ziekenhuis"

ZGT Hengelo
ZGT Hengelo
Inwoners van Hengelo moeten meer duidelijkheid krijgen over de toekomst van het ziekenhuis in de stad. Drie politieke partijen willen dat burgemeester en wethouders meer overleggen met de directie van de Ziekenhuisgroep Twente en inwoners goed en adequaat op de hoogte houden van de toekomstplannen. Er is onrust ontstaan nadat het ziekenhuis bekendmaakte dat de afdelingen verloskunde en de intensive care van Hengelo naar Almelo worden verplaatst.
De partijen ProHengelo, het CDA en de VVD dienen volgende week tijdens de raadsvergadering een motie in over het onderwerp. Ze willen dat inwoners bijvoorbeeld via het Hengelo's Weekblad geïnformeerd worden over de plannen en het beeld rondom de toekomst van het ziekenhuis in de stad. Verder moet het college bepalen welke zorg in Hengelo gewenst is of moet blijven. Tot nu toe heeft het college daar nog niets over gezegd.
De partijen willen dat de ziekenhuizen in Twente, ZGT en het Medisch Spectrum Twente, samen een toekomstplan te maken voor het zorgaanbod in de regio, waarin ook wordt aangegeven wat de rol van Hengelo daarin zal zijn. Daarbij moeten de gemeentebesturen van Almelo en Enschede ook bij worden betrokken zeggen de partijen. Ze vragen het college van Hengelo daarop aan te dringen bij de ziekenhuizen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.