nieuws

'Gemeenten niet benadeeld door miljoenendebacle Rendo Steenwijk'

Rendo in Meppel
Rendo in Meppel
De gemeenten die aandeelhouder zijn van energienetbeheerder Rendo uit Steenwijk hebben niet direct nadeel van het miljoenendebacle bij het bedrijf. Dat meldt RTV Drenthe. De Overijsselse gemeenten Steenwijkerland, Staphorst, Hardenberg en Zwartewaterland zijn onder meer aandeelhouder van het energiebedrijf.
Volgens burgemeester Karel Loohuis van Hoogeveen hebben de verduisterde miljoenen geen effect op het dividend dat de gemeenten krijgen omdat het probleem wordt opgelost uit de reserves van het bedrijf. Wel kunnen de gemeenten indirect last krijgen van het verminderde vermogen van de Rendo. De burgemeester gaf hiermee antwoord op vragen van Groenlinks.
De voormalige directie van energiebedrijf Rendo wordt ervan beschuldigd dat ze zichzelf vele miljoenen euro's hebben toegeëigend bij de bouw van de centrale. Vorig jaar juni ging de energiecentrale failliet. Inmiddels is een groot deel van de energiecentrale ontmanteld.

Onderzoeksrapporten openbaar

Groenlinks wil ook dat de onderzoeksrapporten over de fraude- en verduisteringszaak openbaar worden. De rapporten zijn volgens de burgemeester wel vertrouwelijk in te zien voor raadsleden en wethouders van de aandeelhoudende gemeenten. Openbaar kunnen ze niet gemaakt worden, omdat er nog een strafzaak tegen de oud-directeuren loopt.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.