nieuws

Olst-Wijhe start speciaal project om alcoholverkoop aan jeugd tegen te gaan

Supermarkten werken mee aan het project in Olst-Wijhe
Supermarkten werken mee aan het project in Olst-Wijhe
De gemeente Olst-Wijhe gaat samenwerken met twee supermarkten in Olst en Wijhe om de verkoop van alcohol aan jongeren onder de 18 tegen te gaan.
Vanaf 1 januari is het verboden om alcohol te verkopen aan jongeren onder de 18. Samen met de supermarkten Plus in Olst en Albert Heijn in Wijhe start de gemeente een speciaal project. Medewerkers van de supermarkt worden opgeleid over de verkoop van alcohol en speciaal geselecteerde jongeren bezoeken zes keer de supermarkten en proberen alcohol te kopen, als een test.

"Onder de 18 jaar drink je niets"

De samenwerking met de supermarkten is niet het enige dat de gemeente doet. Burgemeester Ton Strien: "Wij zijn in gesprek met de horeca, winkels, sportverenigingen en evenementenorganisaties om afspraken te maken. Het wordt voor jongeren heel onduidelijk als ze op de ene plek wel, en op de andere plek geen alcohol kunnen krijgen. Met elkaar trekken wij een grens en kunnen we er voor zorgen dat 'onze' kinderen niet in de verleiding worden gebracht."
Dat ouders hun kinderen thuis wel eens alcohol geven weet de burgemeester, maar toch vindt hij de aanpak nodig: "Ik ga er niet over of dat thuis wel of niet mag. Maar het gaat er om wat is nou verstandig om te doen. Ik zeg dan, onder de 18 jaar drink je niets."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.