nieuws

Tentoonstelling over asbestsanering in gemeentehuis in Goor

Asbestsanering
Asbestsanering
Goor krijgt een speciale tentoonstelling over de grote asbestsaneringen in en rondom de gemeente Hof van Twente.
De tentoonstelling in het gemeentehuis bestaat uit twee delen. In het eerste deel wordt de asbestsanering van wegen en paden in beeld gebracht. In totaal zijn bijna duizend locaties gesaneerd in de gemeente. Verder wordt een overzicht getoond van alle asbestsaneringen, die de laatste 15 jaar in Hof van Twente en omgeving zijn en worden uitgevoerd. Van de sanering van de wijk Hogenkamp in 2003 en 2004 tot aan de huidige sanering van de wijk ’t Gijmink.

Tijdens openingstijden gemeentehuis

De asbestsaneringen in en rondom de Hof van Twente waren nodig omdat in het verleden asbestafval, dat vrijkwam bij de productie in de asbestfabriek Eternit, op veel plekken als verharding werd gebruikt.
Pas later werd bekend dat asbest schadelijk is voor de gezondheid. De tentoonstellingen zijn te bezichtigen tijdens openingstijden van het gemeentehuis van woensdag 22 januari tot en met vrijdag 21 februari 2014.

Afsluiting van de asbestsanering

Aanleiding voor de expositie is de afsluiting van de sanering van asbestwegen in Hof van Twente en Harderwijk, twee gemeenten in Nederland waar het meeste asbest verwerkt is in wegen. Dat komt omdat daar de twee asbestfabrieken van Nederland gevestigd waren, Eternit en Asbestona.
Het ministerie vond dat een tentoonstelling gepast was, omdat het project afgerond is. De gemeente Hof van Twente heeft daarop aangehaakt door met een eigen expositie te komen over asbestsaneringen in de gemeente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.