nieuws

Ruim tweeduizend brieven tegen spoorboog Bathmen in Zienswijze-café

Ruim tweeduizend mensen hebben de afgelopen drie dagen in Bathmen een protestbrief geschreven tegen de mogelijke aanleg van een spoorboog bij Bathmen. Speciaal om het de mensen makkelijker te maken was kulturhus Braakhekke drie dagen omgedoopt tot 'Zienswijze-café'.
In het kulturhus konden mensen - al dan niet met hulp - hun brief aan Den Haag schrijven. Daarmee protesteren ze tegen de komst van een spoorboog bij Bathmen. De minister kijkt naar twee varianten om extra goederenvervoer te faciliteren, één ten oosten en één ten westen van Bathmen.
Het zienswijze-café is een initiatief van de tegenstanders van de spoorboog. Zij willen zoveel mogelijk protestbrieven schrijven om de komst van de spoorlijn te voorkomen. En aan die oproep gaven veel inwoners van Bathmen gehoor.
Tot 24 januari kunnen mensen hun zienswijze over de plannen over de spoor sturen naar Den Haag. Daarna worden de reacties doorgenomen en neemt de minister naar alle verwachting voor 1 juni een besluit over het spoor bij Bathmen.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.