nieuws

Nog geen spoor van vijf jongens die 12-jarig meisje in Almelo mishandelden

De Maardijk in Almelo ter hoogte van het stadion
De Maardijk in Almelo ter hoogte van het stadion
De politie in Almelo heeft nog geen tips binnengekregen over de vijf jongens die afgelopen maandag een 12-jarig meisje uit Bornerbroek mishandelden.
De vijf jongens reden het meisje klem op de Maardijk ter hoogte van het stadion en zetten het meisje vast tegen een lantaarnpaal. Haar hand raakte daarbij gekneusd, mogelijk is zelfs één van haar vingers gebroken. Het meisje is heftig geschrokken. Van de jongens ontbreekt nog elk spoor. Duidelijk is wel dat ze niet op de school van het meisje, PiusX, zitten. Het hele smoelenboek is doorgenomen: "Dat betekent dat ze op elke ander school in de omgeving kunnen zitten." In de buurt van waar het meisje mishandeld is zitten meerdere scholen, bijvoorbeeld het ROC of het AOC Oost.

Politie doet beroep op vrienden daders: 'Meld misdaad anoniem'

De politie hoopt dat vriendjes van de vijf jongens contact willen opnemen met de politie, politiewoordvoerder Rosita de Vries wijst daarbij op de mogelijkheid van anoniem melden: "Voor als ze niet over hun vriendjes durven te praten. Ze kunnen dan melden met 0800-7000." De politie wil ook graag dat de vrouw die het meisje hielp na de mishandeling, contact opneemt met de politie. "Wellicht dat zij iets kans zeggen over de identiteit van de daders."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.