nieuws

Eis vier maanden cel voor man uit Hengelo in mishandelingzaak

Officier van justitie eist straf voor mishandeling
Officier van justitie eist straf voor mishandeling
De officier van justitie heeft vandaag voor de rechtbank in Lelystad acht maanden gevangenisstraf, waarvan vier maanden voorwaardelijk, geëist tegen een 44-jarige man uit Hengelo. Hij is verdachte in een mishandelingszaak.
De twee andere verdachten in deze zaak, een 33-jarige man uit Dronten en een 37-jarige vrouw uit Oss, hoorden een zwaardere straf tegen zich eisen: 14 maanden gevangenisstraf, waarvan 4 maanden voorwaardelijk, tegen de man en 10 maanden gevangenisstraf tegen de vrouw. 

Poging tot zware mishandeling

De officier houdt de Drontenaar verantwoordelijk voor een poging tot zware mishandeling op een agent en voorbereiding van zware mishandeling met voorbedachte rade op een 47-jarige man uit Oss. De twee andere verdachten wordt voorbereiding van zware mishandeling met voorbedachte rade ten laste gelegd.
De vrouw wilde het slachtoffer uit Oss een lesje leren, vanwege problemen in de relationele sfeer. Zij zette hierbij de twee mannelijke verdachten in om haar plan uit te voeren. De vrouw lokte het slachtoffer op de avond van 15 juli 2013 naar een afgelegen loods in Zeewolde, waar de twee mannen hem op haar verzoek opwachtten. Het slachtoffer vertrouwde de locatie niet en vroeg de politie om mee te gaan.

Mannen zaten klaar met moersleutel, touw en messen

Toen de twee agenten door de loods liepen, zaten de twee mannen achter de schuur klaar met een moersleutel, een al geknoopte strop van touw en twee messen. De agenten maakten zich direct bekend als politie en sommeerden de mannen te blijven zitten.
Ondanks dat rende de Drontenaar met de moersleutel boven zijn hoofd en grijpend naar zijn mes richting één van agenten. Daarop loste de agent twee waarschuwingsschoten en een gericht schot dat niemand raakte. De verdachte trad toen terug. De Hengeloër was direct, nadat de politie hem in het oog kreeg, al blijven zitten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.