nieuws

RTV Oost volgt team Weissensee4Kids tijdens Alternatieve Elfstedentoertocht

Team Weissensee4Kids
Team Weissensee4Kids
RTV Oost gaat tijdens de Alternatieve Elfstedentoertocht op de Weissensee in Oostenrijk het team Weissensee4Kids op de voet volgen.
Weissensee4Kids gaat met de schaatstocht geld inzamelen voor het Ronald McDonald Huis in Zwolle en de internationale organisatie Orange Babies. RTV Oost volgt de verrichtingen van de schaatsers de hele dag op radio en internet.

Het weer te slecht en het ijs te zacht

De Alternatieve Elfstedentoertocht wordt volgende week vrijdag 24 januari gehouden. De organisatie gaat er vooralsnog vanuit dat de schaatstocht gewoon door kan gaan. Momenteel is het weer te slecht en het ijs te zacht om op de Weissensee te kunnen schaatsen.
De weersvooruitzichten in de loop van volgende week zijn beter. Een paar koude nachten zijn voldoende om de kwaliteit van het ijs te verbeteren. De schaatsers van team Weissensee4Kids reizen woensdag af naar Karinthië, donderdag is er nog een officiële training alvorens vrijdagochtend in alle vroegte wordt gestart.

Cheque van 1.000 euro

RTV Oost ging in november een samenwerking aan met de Stichting Weissensee4Kids en bood de stichting promotionele ondersteuning. Ook werd tijdens de RTV Oost nieuwjaarsbijeenkomst op 12 januari door directeur Marcel Oude Wesselink aan de stichting een cheque van 1.000 euro overhandigd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.