nieuws

"Er moet een Deltaplan komen voor snel internet op het platteland."

"Er moet een Deltaplan komen voor snel internet op het platteland." Dat zegt hoogleraar plattelandsontwikkeling Dirk Strijker van de Rijksuniversiteit Groningen.
"Het besef moet doordringen dat snel internet een basisvoorwaarde en zelfs een nutsvoorziening is." Dat zei Strijker in het economische radioprogramma Punt Komma. Het is volgens de hoogleraar belangrijk dat Den Haag en de provincies de handen ineen slaan om snel internet op het platteland mogelijk te maken. Als dat niet gebeurt verwacht Strijker dat veel mensen "in toenemende mate weg zullen trekken."

Provincie Overijssel treuzelt

De provincie Overijssel heeft bijna zestig miljoen euro klaar staan om te investeren in snel internet in het buitengebied. Dat geld wordt nog niet uitgegeven omdat de provinciale politiek geen overeenstemming over de plannen kan bereiken. Afgelopen week werd dat nog eens duidelijk tijdens de Provinciale Staten vergadering.
Melkveehouder, en voorzitter van LTO Overijssel, Erik Back hoopt dat het "snelle internet er snel komt." Hij vertelde in Punt Komma hoe hij zonder snel internet al over een paar jaar met zijn bedrijf in de problemen zal komen. "De robotisering in de melkveehouderij gaat snel en zonder snel internet ben je nergens."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.