nieuws

Staking bij AkzoNobel Deventer onverwachts van de baan

De staking bij AkzoNobel in Deventer gaat dit weekend totaal onverwachts niet door. Dat melden bronnen binnen het bedrijf aan RTV Oost.
Het lijkt er op dat er na maanden eindelijk beweging is gekomen in de gesprekken tussen de vakbonden en de directie van AkzoNobel. Het chemieconcern wil de productielocatie in Deventer sluiten, de 215 medewerkers protesteren daar al maanden tegen. De onderhandelingen over een goed sociaal plan zaten tot nu toe muurvast. Een woordvoerder van AkzoNobel zegt nu dat beide partijen water bij de wijn hebben gedaan en dat de stakingen sowieso een week uit zijn gesteld.

Nieuw bod wordt voorgelegd aan personeel

"Akzo Nobel heeft een nieuw bod gedaan voor een sociaal plan." aldus actieleider Ton Schaap. Het is volgens Schaap reden genoeg om de staking dit weekend op te schorten. Maandag wordt het nieuwe voorstel van AkzoNobel voorgelegd aan het personeel in Deventer. "Als maandag blijkt dat we ons er toch niet  in kunnen vinden zullen we gewoon weer verder gaan met staken."
Het personeel in Deventer voert al sinds november actie tegen de plannen om de fabriek te sluiten. Het personeel heeft meerdere keren het werk neergelegd. Akzo Nobel wil de productie in Deventer verplaatsen naar andere landen. Het bedrijf wil op die manier de winst verhogen. Actieleider Ton Schaap is voorzichtig optimistisch en blij dat de staking even van de baan is. "Dan hebben wij ook even een rustig weekend."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.