nieuws

FC Twente wint derby van Heracles Almelo

FC Twente heeft vanavond de derby van Heracles Almelo eenvoudig gewonnen. In De Grolsch Veste werd het 3-1.
In de eerste officiële wedstrijd van het voetbaljaar 2014 behaalde FC Twente een verdiende overwinning. De ploeg van trainer Michel Jansen kwam na ruim twintig minuten op voorsprong via Quincy Promes. De aanvaller, net terug van een blessure, rondde een snelle uitbraak knap af. Heracles kwam daarna beter in de wedstrijd, maar wist weinig te creëren.

Vroege goal en rood

In het tweede bedrijf werd FC Twente in het zadel geholpen door een gelukkige treffer en rood voor Heraclied Jeroen Veldmate. Eerst was het Luc Castaignos die een aanval met veel fortuin wist af te ronden, een minuut later kreeg Veldmate rood voor het neerhalen van de doorgebroken Youness Mokhtar. De aanvaller van FC Twente stond wel buitenspel bij die actie.

Tadic beslist derby

Nadien leek het duel beslist. FC Twente kreeg veel mogelijkheden om simpel uit te lopen naar een ruime overwinning, maar de thuisploeg ging slordig om met de geboden kansen. Mark Uth bracht de spanning namens Heracles terug in de wedstrijd. De aanvaller scoorde na een prachtige slalom de 2-1. Kansen op de gelijkmaker kreeg Heracles echter niet. Dusan Tadic besliste het duel in de slotfase vanaf de strafschopstip, 3-1. Hij schoot de bal hard achter uitblinker Remko Pasveer.
Door de overwinning staat FC Twente voor even weer aan kop van de eredivisie. Heracles blijft dertiende.

FC Twente - Heracles Almelo 2-1

1-0 Promes (23)
2-0 Castaignos (55)
2-1 Uth (77)
3-1 Tadic (88, pen)
Arbiter: Wiedemeijer
Geel: Te Wierik
Rood:
Veldmate (56)
FC Twente: Marsman, Rosales, Bengtsson, Bjelland, Schilder, Gutierrez, Ebecillio, Tadic, Promes, Castaignos (Djordjevic/77) en Mokhtar (Corona/71).
Heracles Almelo: Pasveer, Te Wierik, Schenkeveld, Veldmate, Davidson, Quansah (Bruns/46), Cziommer, Bel Hassani (Dorda/60), Rosheuvel (Tannane/79), Uth en Linssen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.