nieuws

GroenLinks Overijssel: intimidatie Vitens volstrekt onacceptabel

Vitens 4x3 Kantoor waterbedrijf Zwolle
Vitens 4x3 Kantoor waterbedrijf Zwolle
Volstrekt onacceptabel. Zo beoordeelt de Overijsselse fractie van GroenLinks de bedreigingen en intimidatie aan het adres van waterbedrijf Vitens. Die bedreigingen en intimidaties zouden het gevolg zijn van het beëindigen van de samenwerking met het Israelisch bedrijf Mekorot.
Volgens het Reformatorisch Dagblad wordt Vitens geregeld geïntimideerd sinds het bedrijf heeft besloten het contract met Mekorot te beëindigen.
'Verwijzingen naar Bijbel'
In het Reformatorsich Dagblad legt woordvoerder Kraaijeveld van Vitens een direct verband tussen berichtgeving in die krant en de reacties die het bedrijf ontvangt.
"Zodra het Reformatorisch Dagblad iets schrijft over Vitens en Israël volgt een stroom brieven en e-mails. De krant wordt in ons verzorgings­gebied veel gelezen." Dat een belangrijk deel van de afzenders christen is, blijkt volgens Kraaijeveld uit de vele verwijzingen naar de Bijbel.

Geen partij in conflict

Vitens zegde vorige maand het contract met Mekorot op omdat het volgens het bedrijf lastig is om samen te werken, omdat gezamenlijke projecten in Israël in de toekomst niet los kunnen worden gezien van de politieke context. Volgens mensenrechtenorganisaties pompt Mekorot drinkwater op uit bezette gebieden, waarna het naar Israëlische nederzettingen wordt vervoerd.
De Palestijnen die in de waterwingebieden wonen, hebben zelf zeer beperkt toegang tot drinkwater. GroenLinks in Overijssel juichte het besluit van Vitens toe, omdat anders de idee zou kunnen ontstaan dat Vitens zich als Nederlands bedrijf in het conflict mengt.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.