nieuws

Geldinzameling voor documentaire over rapper Typhoon uit Zwolle

Met een geldinzamelingsactie moet een documentaire over de Zwolse rapper Typhoon werkelijkheid worden. Typhoon is de afgelopen vijf jaar gevolgd door stadsgenoot en documentairemaker Herb Alfonso. Met crowdfunding en een fundraising hoopt het tweetal nu genoeg geld in te zamelen om de documentaire ook daadwerkelijk af te kunnen maken.
Onder de noemer 'Lobi Da Basi' (Liefde is de Baas) wordt een beeld gegeven van het leven van Glenn de Randamie, beter bekend als de rapper Typhoon. Te zien is hoe hij een nieuw album maakt. Maar de documentaire geeft ook een persoonlijk inkijkje.
De makers: "Zo laat hij bijvoorbeeld zien welke machteloosheid er komt kijken na flinke persoonlijke en zakelijke tegenslagen, en welke druk er komt kijken bij het afronden van een album binnen deze situaties. Aan de andere kant zijn er een hoop mooie momenten in zijn leven. Zo heeft hij de gave om met zijn muziek mensen bij elkaar te brengen en de verborgen boodschap van liefde te delen met zijn fans."
Om de documentaire af te kunnen maken is geld nodig. Via de website voordekunst wordt om donaties gevraagd. Daarnaast is op 14 februari een fundraiser in Bitterzoet in Amsterdam. Tijdens de speciale avond kunnen fans een sneak preview krijgen van het album, de opbrengsten worden gebruikt voor de documentaire.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.