nieuws

Curator legt beslag op bezit ex-vrouw failliete runderslachter Weyl

Weyl in Enschede
Weyl in Enschede
Curator Kolkman heeft beslag laten leggen op bezittingen van de voormalige echtgenote van de oud-directeur van de failliete runderslachterij Weyl in Enschede. Er is beslag gelegd voor ruim 125.000 euro. Dat meldt de Twentsche Courant Tubantia.
De oud-directeur uit Hengelo is na het faillissement door de rechter veroordeeld tot een gevangenisstraf vanwege zijn aandeel in de boekhoudfraude bij de slachterij. Hij heeft jarenlang samen met de andere directeur stelselmatig frauduleus gehandeld. Daardoor ging het bedrijf failliet met een schuld van 135 miljoen euro.
Ook werd de oud-directeur privé failliet verklaard. Hij werd door de rechtbank persoonlijk aansprakelijk gesteld voor de schade in het faillissement van de slachterij. De Hengeloër is in 2012 na het faillissement als financieel adviseur aan het werk gegaan bij Meulenbeld Groep in Almelo. Dat bedrijf is inmiddels ook failliet. Volgens Kolkman heeft zijn ex-vrouw facturen naar Meulenbeld gestuurd terwijl ze nooit bij het bedrijf geweest was. Ook zou ze speciaal een bv hebben opgericht om de facturen te kunnen sturen. Kolkman wil dat het geld terugkomt omdat het in de failliete boedel van de oud-directeur hoort. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.