nieuws

Beloning voor tips over branden rietopslag Genemuiden en Blokzijl

Er wordt een beloning uitgeloofd voor wie tips heeft over twee branden bij Riethandel van Rees. Oktober vorig jaar woedde brand in opslagloodsen van het bedrijf in Genemuiden en Blokzijl.
De eerste brand was begin oktober in een opslagloods aan de Greenteweg in Genemuiden. Zo'n half miljoen bossen riet gingen daarbij in vlammen op. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere loodsen op het terrein.
Eind oktober was het opnieuw raak bij het bedrijf, nu bij het terrein aan de Scheepsdiep in Blokzijl. Daar ging een gebouw van 200 bij 50 meter tegen de vlakte. Uit voorzorg werden drie woningen in de buurt van de loods ontruimd.
Na de tweede brand gaf eigenaar Jan van Rees aan dat er mogelijk sprake was van brandstichting. Hij zei een zakelijk conflict te hebben, dat was ook aan de politie gemeld. Van Rees sloot destijds niet uit dat de branden mogelijk iets met het conflict te maken hadden. Inmiddels is de zaak nog niet opgelost en wordt een beloning uitgeloofd voor wie informatie heeft.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.