nieuws

Echtpaar Sibculo stomverbaasd na vondst euthanasiedossiers in archiefkast

Het echtpaar uit Sibculo dat in een gekochte archiefkast stapels patiëntendossiers vond, is stomverbaasd hoe onzorgvuldig wordt omgegaan met de vertrouwelijke informatie. "Zoiets hoort in een groot archief of vernietigd te worden", zegt Maarten 't Hart.
Het stel kocht onlangs vier archiefkasten via een online-veiling. In één van de kasten bleek een schat aan vertrouwelijke informatie te zitten. De stukken gaan hoofdzakelijk over euthanasie en bevatten hele dossiers, oordelen van rechtbanken, namen van patiënten en namen van artsen. Ook is te lezen welke artsen in welke euthanasiegevallen onzorgvuldig hebben gehandeld.
"Niet te bevatten", aldus Lisan Kikkert. Het stel vindt het erg slordig dat de kasten verkocht zijn, zonder dat naar de inhoud is gekeken. Ze hebben de politie ingeschakeld om de eigenaar van de stukken te achterhalen, maar de politie  verwees door naar het Ministerie van Volksgezondheid. Daar sprak Kikkert naar eigen zeggen drie personen, maar de kast met dossiers staat nog altijd in Sibculo. Het stel hoopt dat er snel actie wordt ondernomen zodat de documenten bij de juiste eigenaar terecht komen of vernietigd worden. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.