nieuws

Opnieuw acties bij Parker Hannifin Almelo tegen sluiting

Personeel van Parker Almelo dreigt met acties
Personeel van Parker Almelo dreigt met acties
Personeel van Parker Hannifin dreigt opnieuw actie te gaan voeren tegen de sluiting van de vestiging in Almelo. Het bedrijf wil de productie verhuizen naar goedkopere landen, in Almelo zouden daardoor vijftig mensen op straat komen te staan.
Komende maandag hangt het personeel daarom spandoeken op in Almelo. Ook willen de medewerkers er bij zijn als op 29 januari een gesprek gevoerd wordt tussen de vakbond en Parker. Gaat het bedrijf daar niet mee akkoord, dan dreigen de werknemers het werk neer te leggen op 28 en 29 januari.

Onderhandelingen

Sluiting van de vestiging in Almelo is officieel nog niet definitief. Maar omdat in Frankrijk al een nieuwe fabriek gebouwd wordt, hebben de werknemers er weinig vertrouwen in dat hun vestiging open zal blijven. Ze willen dan ook een goed sociaal plan en een redelijke ontslagvergoeding. Beide zaken zijn de inzet bij de onderhandelingen tussen de vakbond en Parker.
Vorige week voerden de Almelose werknemers samen met de door sluiting bedreigde collega's uit Hoogezand actie in Apeldoorn. In Hoogezand dreigen ruim honderd mensen op straat te belanden als de productie verhuist. Beide vestigingen produceren vloeistofslangen voor hydraulische systemen.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.