PEC Zwolle verliest in slotfase van Vitesse

PEC Zwolle heeft zaterdagavond geen punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Vitesse. De ploeg van trainer Ron Jans leek af te stevenen op een gelijkspel, maar een late treffer van Patrick van Aanholt zorgde voor zure gezichten in de provinciehoofdstad, 1-2.
Vitesse begon sterk aan het duel in het IJsseldeltastadion. Het goede spel werd al na drie minuten beloond en de eerste kans was meteen raak. Christian Atsu schoot de 0-1 tegen de touwen. De eerste kans van PEC Zwolle was ook direct raak. Guyon Fernandez zette na tien minuten de gelijkmaker op het scorebord, 1-1.
PEC Zwolle leek niet lang te kunnen genieten van de gelijke stand. Drie minuten na de 1-1 kreeg Vitesse een strafschop, maar Diederik Boer keerde de inzet van Lucas Piazón. In een gelijkopgaande eerste helft werd er verder niet meer gescoord.
Na rust werden er niet veel kansen gecreëerd. Beide ploegen deden niet veel voor elkaar onder en werden sporadisch gevaarlijk met een aantal schoten, die vaak naast verdwenen. PEC Zwolle zette in de slotfase aan om de overwinning uit het vuur te slepen, maar vlak voor tijd viel de winnende treffer aan de andere kant. Patrick van Aanholt tekende voor de 1-2. Thanasis Karagounis maakte zijn debuut bij PEC Zwolle
PEC Zwolle - Vitesse 1-2 (1-1)