nieuws

Dronken man rijdt tientallen kilometers over snelweg met gewonde vrouw

Een dronken automobilist is zaterdagavond door de politie aangehouden bij Steenwijk-Noord. De man had tientallen kilometers over de snelwegen A28 en A32 gereden met een zwaarbeschadigde auto en een gewonde vrouw op de achterbank.
De automobilist uit Heerenveen botste op de A28 ter hoogte van Rouveen achterop een vrachtwagen. Zijn vrouw die ook in de auto zat raakte daarbij gewond. De auto raakte ook flink beschadigd, ,maar de automobilist reed in eerste instantie wel door met de auto. Pas op het viaduct over de snelweg A32 bij Steenwijk-Noord stopte hij om zijn vrouw te helpen.
De vrouw bleek een fikse hoofdwond te hebben en is door de brandweer uit de auto bevrijd. Ze is naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. De bestuurder is meegenomen naar het politiebureau en heeft een proces-verbaal gekregen.

Vrachtwagenchauffeur verloor zakken en spanbanden

De vrachtwagenchauffeur had vlak na de aanrijding zelf contact opgenomen met de politie. Hij bleek door de aanrijding een aantal plastic zakken en spanbanden te hebben verloren. Deze spullen lagen daardoor verspreid over de weg. Een aantal rijbanen zijn daarom korte tijd afgesloten geweest zodat de spullen opgeruimd konden worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.