nieuws

Zwak Go Ahead Eagles verliest bij SC Cambuur

Go Ahead Eagles heeft zondagmiddag het eerste duel na de winterstop verloren. Mede-promovendus SC Cambuur won in eigen huis met 2-0 van de ploeg uit Deventer.
De thuisploeg was de betere ploeg in de eerste helft en creëerde ook de meeste kansen. Na enkele mogelijkheden was het na een kleine twintig minuten raak. Ritzmaier schoot van afstand fraai achter Room. Daarna bleef Cambuur de betere en probeerden Manu en Leeuwin het nog, maar zij vonden het net niet. Go Ahead Eagles stelde daar buiten een schot van Türüc weinig tegenover en dus was de ruststand 1-0.
Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde en opnieuw waren ook de kansen voor SC Cambuur. Het vizier van de thuisploeg stond echter niet op scherp. Na ruim een uur was het wel raak. Barto kopte de tweede treffer binnen uit een hoekschop. De Deventer ploeg probeerde het daarna wel, maar creëerde geen echte kansen en dus gingen de drie punten naar de thuisploeg.

SC Cambuur - Go Ahead Eagles 2-0

1-0 Ritzmaier (18)
2-0 Barto (65)
Arbiter: Janssen
Geel: Overgoor, Bijker, Falkenburg, Ritzmaier
SC Cambuur: Nienhuis, Pereira, Leeuwin, Van der Laan, Bijker, El Makrini, Ritzmaier (Van Brakel/90), Van Moorsel (Bakker/46), Lukoki, Barto, Manu (Christovao/87).
Go Ahead Eagles: Room, Schmidt, Vriends, Van der Linden (Amevor/87), Schenk, Overgoor, Falkenburg, Türüc, Antonia, Kolder (Rijsdijk/71), Houtkoop (Godee/79).
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.