nieuws

CDA opent meldpunt voor ondernemers grensstreek na accijnsverhoging

Tankstationbranche
Tankstationbranche
Het CDA wil de problemen bij pomphouders, slijters en winkeliers in de grensstreek in kaart brengen. Door de accijnsverhoging lopen veel ondernemers omzet mis. De partij opent vandaag een speciaal meldpunt waar ondernemers en inwoners hun klachten kwijt kunnen.
Per 1 januari is een hogere accijns ingevoerd voor benzine en diesel. Door de accijnsverhoging loopt de omzet bij veel ondernemers in de grensregio met tientallen procenten terug. Doordat de belastingen in Duitsland en België een stuk lager liggen, gaan veel mensen daar tanken en boodschappen doen.

"Dit kost honderden banen"

"De accijnsverhoging treft de kleine ondernemers direct, maar ook de gemeenten in de grensregio. Dit kost honderden banen en kleine gemeenten gaan nog verder achteruit in hun voorzieningen", aldus de Overijsselse Kamerleden Pieter Omtzigt en Eddy van Hijum. Zij vinden het onbegrijpelijk dat staatssecretaris Weekers pas na een half jaar de gevolgen wil bekijken. "Weekers zelf loopt miljoenen belastinginkomsten mis, maar wil de put pas dempen als het kalf verdronken is. Dat is voor veel ondernemers te laat." Het CDA wil met de reacties op het meldpunt de belastingverhoging opnieuw op de agenda zetten van de Tweede Kamer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.