nieuws

President Hollande aanwezig bij ondertekening vervolg vliegtuigproject TenCate

TenCate
TenCate
Het Twentse bedrijf TenCate en vliegtuigbouwers Airbus en Fokker ondertekenen vanavond het contract voor de volgende fase van het Thermoplastic Affordable Primary Aircraft Structure innovatieprogramma.
In dit programma werken de partijen samen om de toepassing van thermoplastisch composiet in vliegtuigen verder te ontwikkelen. Bij de ondertekening zijn de Franse president Hollande en minister president Rutte aanwezig.

Ook UT betrokken bij ontwikkeling

De Franse president Hollande is momenteel in Nederland voor een werkbezoek en vliegtuigbouwer Airbus is deels in Franse handen. De betrokken partijen werken sinds 2010 samen aan het project. Naast deze partijen is onder meer ook de Universiteit Twente betrokken bij de ontwikkeling van de toepassing van het materiaal in vliegtuigen.
Thermoplastisch composiet is veel lichter dan normale vliegtuigmaterialen. Het is efficiënter en goedkoper te maken en het is brandveiliger dan andere materialen. Doordat vliegtuigen met dit materiaal lichter worden, is minder brandstof nodig of kunnen de toestellen verder vliegen met dezelfde hoeveelheid brandstof. Nederland heeft wereldwijd een leidende rol in de ontwikkeling van thermoplastisch composiet.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.