nieuws

De opkomst van lupine als vleesvervanger

Het telen van lupine is vrij nieuw, maar het blijkt succesvol. Zo succesvol zelfs dat er in plaats van 10 hectare vorig jaar dit jaar 100 hectare moet worden verbouwd om aan de te kunnen voldoen. In En Dan Nog Even Dit vertelt Harold Rouweler van vleesverwerkend bedrijf Enkco uit Holten wat lupine zo'n goede vleesvervanger maakt. Volgens akkerbouwer Hans Ormel heeft het verbouwen ervan grote voordelen. Kookgek Arlette Swartjes probeert een paar recepten uit.
De plant haalt zijn voeding uit de lucht en heeft dus weinig tot geen mest nodig. Bovendien zijn de consumenten nogal gecharmeerd van deze planten in het landschap. Het is nog niet zo lang geleden dat we de lupine alleen kenden als een mooie bloem in siertuinen. Het telen van lupine begon vorig jaar als experiment maar is nu een succesvolle bezigheid voor boeren geworden. Enkco produceert de vleesvervanger onder de merknaam Vivera. Het is nu naarstig op zoek naar boeren, die ook lupine willen telen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.