nieuws

Buurtbewoners Wilhelminasingel Zwolle in actie tegen hardrijders

Snelheid Wilhelminasingel Zwolle te hoog
Snelheid Wilhelminasingel Zwolle te hoog
Omwonenden van de Wilhelminasingel in Zwolle zijn een handtekeningenactie gestart tegen hardrijders in de straat. Er mag daar maximaal 30 kilometer per uur gereden worden, maar automobilisten, motorrijders en brommers rijden regelmatig veel te hard. Daardoor is de straat erg onveilig en er is veel lawaaioverlast, zeggen de omwonenden.
In de buurt zijn formulieren uitgedeeld waarop bewoners hun handtekening kunnen zetten. Inmiddels zijn ruim dertig formulieren teruggestuurd en er worden nog meer reacties verwacht. Eind deze week worden de handtekeningen met een begeleidende brief naar burgemeester en wethouders van Zwolle gestuurd.

Auto's doen mee aan een race

Veel overlast wordt veroorzaakt door auto's 'die denken dat ze aan een race meedoen', staat in de brief te lezen. Ook motorrijders trekken regelmatig het gas open, waarbij snelheden van 120 kilometer per uur gehaald worden, aldus een van de initiatiefnemers. Ook opgevoerde brommers en brommers van pizzakoeriers veroorzaken regelmatig overlast.

Snelheidsvertragende obstakels op de weg

Er wordt al langer gevraagd om maatregelen tegen hardrijders, maar tot nu toe is er door geen enkele instantie iets gedaan om de snelheid te verlagen. In de buurt wonen veel ouderen en gezinnen met jonge kinderen en die voelen zich steeds onveiliger. In de brief wordt gevraagd om snelheidsvertragende obstakels op de weg aan te leggen of om de voorrangssituatie te wijzigen, waardoor de weg weer veiliger zal worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.