nieuws

Brandstichter mogelijk verantwoordelijk voor vier branden in Genemuiden

De politie onderzoekt of vier branden in Genemuiden en omgeving verband met elkaar houden. Het gaat onder meer om de twee branden waarbij loodsen van riethandel Jos van Rees en Zonen in de as zijn gelegd.
Er gaan al langere tijd geruchten over brandstichting. Het kan volgens eigenaar Jos van Rees geen toeval zijn dat twee van zijn loodsen in een maand tijd door een felle uitslaande brand zijn verwoest. Naar nu blijkt is er in dezelfde periode vorig jaar ook brand gesticht bij de hoog bejaarde moeder van Van Rees. Daarnaast is er een vierde brand geweest die volgens woordvoerder Jan Thijs van Hemmen van de Politie: "mogelijk verband houdt met de drie andere branden."

Beloning voor gouden tip

Dit weekend werd al bekend gemaakt dat er een beloning wordt uitgeloofd voor de gouden tip. De verzekeraars stellen het tipgeld beschikbaar. Hoe hoog de beloning is, is onbekend. De totale schade van de twee branden in de rietopslagloodsen van de riethandel in Blokzijl en Genemuiden alleen is al zo'n anderhalf miljoen euro.
Dinsdag 28 januari wordt er in het programma Opsporing Verzocht aandacht aan de branden besteedt. De politie benadrukt dat nog niet vast staat dat de branden verband met elkaar houden. Eigenaar Jos van Rees zei vorig jaar zelf dat hij zakelijke geschillen heeft die mogelijk verband houden met de branden. Er zijn inmiddels uit voorzorg bewakingscamera's geïnstalleerd.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.