nieuws

Hoefsmid in 's-Heerenbroek verdient goed aan merrie

Hoefsmit Kwakkel in 's-Heerenbroek heeft flink verdient aan een merrie die hij ooit voor weinig geld kocht van Henk Dubbeldam, de oom van springruiter Jeroen Dubbeldam.
Het paard werd voor 750 euro verkocht omdat de merrie maar niet drachtig werd. Zo anders verliep dat toen het dier in de weilanden langs de IJssel in 's-Heerenbroek rond liep. De merrie kreeg in totaal vijf veulens. Twee daarvan zijn voor grote bedragen verkocht. Vorige jaar kreeg Kwakkel 44.000 euro voor een nakomeling. Het afgelopen weekend werd er bij een veiling in Drachten 70.000 euro geboden op een ander jong paard.
Volgens Kwakkel is het een kwestie van geluk dat de merrie bij hem wel drachtig werd en dat de nakomelingen in een perfecte conditie verkeren. De veulens maakte hij zelf zadelmak. Het paard dat in Drachten werd geveild gaat naar Koeweit. Het andere paard is door een Italiaan gekocht.
Op stal in 's-Heerenbroek staat nog één nakomeling. Kwakkel verwacht dat dit paard ook een flink bedrag gaat opleveren. Maar het dier veilen is nog niet aan de orde.
Meer nakomelingen kan merrie La Carla H niet meer krijgen. Het paard is dood. In het weiland langs de IJssel heeft het dier een flinke trap gekregen van een ander paard en brak een schouderblad. Een veearts heeft de merrie in laten slapen.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.