nieuws

Zendmast etherpiraat in natuurgebied Enter nog niet weggehaald

De illegale zendmast die op een eilandje in een meer vlakbij Enter staat, is nog niet ontmanteld. Staatsbosbeheer heeft grote moeite de mast weg te halen.
Gisteren stuitte boswachter Ine Nijveld van Staatsbosbeheer op de mast en generator. De brandweer kwam er aan te pas om met een boot naar het eilandje te varen, maar reed zich met een brandweerwagen bijna vast in de modder. Ook is er zo'n 20 liter olie uit de generator gemorst. De vervuilde grond is vandaag door een graafmachine afgegraven. De olie zit ook in het water van het meer.

Boetes tot 45.000 euro

Daarnaast is er een slot vernield en is een toegangsbord verdwenen. Voor Staatsbosbeheer een onaangename verassing. Als eigenaar van de grond zijn ze verantwoordelijk voor het opruimen van de rommel en het verwijderen van de mast. Al met al een kostenpost van vele duizenden euro's.
Etherpiraten plaatsen steeds vaker een zendmast op verlaten plekken en in natuurgebieden, omdat de boetes voor het illegaal uitzenden de afgelopen jaren explosief zijn gestegen. Een boete kan oplopen tot 45.000 euro.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.