nieuws

Politie: "Stuk metaal opzettelijk op spoor Hanzelijn gelegd"

Het stuk metaal dat gisteravond door de bodem van de trein van Lelystad naar Zwolle ging, is bewust op het spoor gelegd. Dat blijkt uit onderzoek van de politie. Het treinverkeer heeft uren stilgelegen na het incident.
Rond 22.00 uur reed de trein bij Dronten over het stuk metaal, dat door de kracht waarmee de trein er overheen reed dwars door de bodem ging. Het verwrongen stuk metaal werd in de buurt van de trein teruggevonden. Het metaal is geen onderdeel van de trein aldus de politie.
De schade aan de trein is volgens de NS zeker 60.000 euro. De trein staat momenteel in de werkplaats en wordt weer gemaakt. De schade gaat het spoorbedrijf zeker verhalen op de dader, mocht deze gevonden worden. " Het is levensgevaarlijk wat deze persoon of personen gedaan hebben. Het had heel anders kunnen aflopen.", aldus een woordvoerder van de NS.
In de trein zaten zo'n 150 passagiers, die allemaal ongedeerd bleven. Vanwege het onderzoek heeft de trein urenlang bij Dronten stilgestaan. De passagiers zijn per bus verder vervoerd.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.