nieuws

Hartpatiënten: cardiologen zijn arrogant, maar niet in Overijssel

Hartpatiënten vinden cardiologen arrogant
Hartpatiënten vinden cardiologen arrogant
Hartpatiënten vinden cardiologen arrogant, maar niet in Overijssel. Dat blijkt uit cijfers van het Meldpunt Hartpatiënten.
Bij het meldpunt zijn sinds de oprichting in november 2012 3000 klachten binnengekomen, waarvan maar één over een cardioloog in Overijssel. De cardioloog is werkzaam bij het ZGT, met vestigingen in Almelo en Hengelo. Over de cardiologen bij de andere ziekenhuizen in Overijssel zijn geen klachten binnengekomen.

Onbeschoft, slechte communicatie en medische fouten

De 2999 andere klachten kwamen uit het hele land, maar het grootste deel (tweederde) ging over drie ziekenhuizen: het Haga Ziekenhuis in Den Haag (dat vorig jaar in opspraak raakte), het Zeeuwse Admiraal de Ruyter Ziekenhuis en het inmiddels failliete Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse. Aanleiding voor de oprichting van het meldpunt waren misstanden op de hartafdeling van dat ziekenhuis.
Patiënten klagen bij het meldpunt over onbeschofte specialisten, slechte communicatie en medische fouten. Een groot deel van de patiënten vindt dat cardiologen zich arrogant gedragen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.