nieuws

Werkstraffen supporters Heracles Almelo voor gewelddadigheden

Supporters Heracles
Supporters Heracles
De rechter in Almelo heeft opnieuw Heracles-supporters veroordeeld vanwege gewelddadigheden tijdens de wedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden. Vier supporters werden veroordeeld tot werkstraffen van 120 uur. Van de werkstraffen is een deel voorwaardelijk.
De wedstrijd tegen Cambuur, op 14 september vorig jaar, werd door supporters van Heracles aangegrepen om protest te maken tegen de combiregeling, een regeling die moet voorkomen dat supporters van clubs op eigen houtje naar uitwedstrijden kunnen. Tijdens de wedstrijd werd luidkeels bezwaar gemaakt tegen het 'moderne voetbal' door de bezoekende Heraclesfans.

Onrust na de wedstrijd

Na de wedstrijd, die door Heracles met 2-0 werd verloren, probeerde een groep van ongeveer twintig man om bij de hekken te komen die de fans van beide clubs uit elkaar hielden. Dat ging gepaard met flink wat geweld. Op beelden van bewakingscamera's, die in de rechtszaal getoond werden, was te zien hoe stewards door de relschoppers omver gelopen werden alsof het niets was.
Uiteindelijk kon de groep tot bedaren gebracht worden, maar de situatie was zeer gewelddadig en dreigend aldus de officier van justitie. Als het de Heracles-supporters gelukt was om door de afzetting te komen, dan was een massale vechtpartij het gevolg geweest.

KNVB legde al stadionverbod op

De KNVB legde een aantal supporters een stadionverbod en een administratieve boete op. Die straf staat los van de werkstraf die de vier vandaag opgelegd kregen. De officier van justitie waarschuwde de vier dat ze niet zal aarzelen om hen een volgende keer achter de tralies te zetten. "Dit is geen statement tegen modern voetbal, dit is eerder iets dat dit zogenoemde modern voetbal in de hand werkt" zei de rechter voordat hij de mannen veroordeelde.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.