nieuws

Medewerkers AkzoNobel Deventer zien niets in toezeggingen

Het personeel staakt al sinds november
Het personeel staakt al sinds november
Het personeel van AkzoNobel in Deventer blijft actievoeren. Ze zien niets in toezeggingen van het bedrijf voor een beter sociaal plan.
Het chemiebedrijf deed afgelopen vrijdag tijdens een informeel overleg nieuwe toezeggingen. Die toezeggingen waren voldoende om een aangekondigde staking dit weekend op te schorten maar blijken toch niet verstrekkend genoeg. Het actiecomité heeft de toezeggingen maandagmiddag besproken en verworpen. De acties worden daarom weer opgestart.

Maandenlange acties leveren nog geen akkoord op

Het is volgens Ron Vos van FNV Bondgenoten nog onduidelijk hoe de nieuwe acties er uit komen te zien. De 215 medewerkers hebben tot nu toe vooral gestaakt. AkzoNobel wil de fabriek in Deventer sluiten en de productie naar andere landen verplaatsen. De bedoeling is dat er op die manier meer winst wordt gemaakt. Het personeel in Deventer protesteert al sinds november tegen de plannen.
De medewerkers proberen sluiting van de fabriek te voorkomen. Als dat niet lukt willen ze een goed sociaal plan. AkzoNobel zegt al vanaf het begin dat er een erg luxe sociaal plan ligt maar de medewerkers eisen betere voorwaarden. De sfeer lijkt wel te verharden. Begin dit jaar werd een staking voortijdig beëindigd toen AkzoNobel dreigde de fabriek dan maar tijdelijk helemaal te sluiten.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.