nieuws

OM eist celstraf voor vrouwen dwingen tot prostitutie in Zwolle en Deventer

OM eist celstraf voor mensenhandel
OM eist celstraf voor mensenhandel
Een 26-jarige man moet als het aan het Openbaar Ministerie ligt 3,5 jaar de cel in. Hij zou twee kwetsbare vrouwen tot prostitutie hebben gedwongen. De vrouwen werkten onder meer in Zwolle en Deventer.
Bij één vrouw ging het om een periode van zo'n drie maanden in 2011. De vrouw had psychische problemen toen ze de verdachte leerde kennen. Hij zou haar volgens het Openbaar Ministerie  gedwongen hebben om diverse telefoonabonnementen af te sluiten, waardoor schulden ontstonden. Op een gegeven moment zag de vrouw prostitutie als enige uitweg om uit de schulden te komen.
Het tweede slachtoffer was een verstandelijk beperkte en drugsverslaafde vrouw. Zij zou tussen juni 2012 en januari 2013 zijn uitgebuit. De man maakte volgens het OM misbruik van haar omdat zij niet mondig was en niet zelf kon beslissen of, wanneer en voor wie ze werkte. De officier van justitie noemde het 'moderne slavernij'.
De verdachte is al eerder veroordeeld voor mensenhandel, maar ook voor vermogens- en geweldsmisdrijven en overtreding van de opiumwet. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.