nieuws

Leden motorclub Satudarah aangehouden bij invallen in Losser, Nijverdal en Enschede

Inval bij Spy Shop in Enschede
Inval bij Spy Shop in Enschede
De Nationale Recherche heeft dinsdagmorgen invallen gedaan in Losser, Nijverdal en Enschede. Daarbij werden een 26-jarige inwoner van Losser en een 47-jarige Enschedeër aangehouden. Beiden zijn volgens justitie lid van de motorclub Satudarah.
Eén van de panden waar de politie vanmorgen vroeg binnenviel, was de Spy Shop aan de Van Heekstraat in Enschede. Ook drie huizen in Enschede, een huis in Losser en een huis in Nijverdal werden doorzocht.

Grootschalig onderzoek naar hennepteelt

Op diverse wegen in Enschede werden voertuigen aangehouden door een team agenten. Dat gebeurde onder meer op de Volksparksingel. Daar werd een auto klemgereden.

De invallen en aanhoudingen maken deel uit van een grootschalig onderzoek naar betrokkenheid bij hennepteelt. De politie heeft administratie en computers in beslag genomen. Er is geen hennep in beslag genomen. Een eerdere inval bij een vooraanstaand lid van Satudarah in Duitsland heeft volgens justitie niets met de huidige invallen te maken.

Afluisterapparatuur en spionageproducten

In het winkelpand van de Spy Shop worden afluisterapparatuur en andere spionageproducten verkocht. Wat de betrokkenheid van de spionagewinkel bij de hennepteelt is, wil justitie niet zeggen. De recherche nam bij de invallen administratie en computerapparatuur mee.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.