nieuws

Kampen treedt strenger op tegen drugspanden in gemeente

Coffeeshop Het Keldertje in Kampen
Coffeeshop Het Keldertje in Kampen
De gemeente Kampen gaat strenger optreden als er drugspanden in de gemeente worden gevonden. Burgemeester Koelewijn van Kampen heeft nieuwe afspraken gemaakt met de politie en het Openbaar Ministerie over strengere handhaving.
Doel van deze afspraken is het bevorderen van veiligheid en het tegengaan van georganiseerde criminaliteit. Het strengere optreden richt zich op panden van waaruit gedeald wordt of waar zich een hennepkwekerij bevindt. Volgens de nieuwe afspraken kan al bij een tweede overtreding een woning gesloten worden voor drie maanden. Voor harddrugs geldt hetzelfde, maar dan volgt na een tweede overtreding een sluiting van zes maanden.

Verschil tussen woningen en bedrijfspanden

De regels voor woningen zijn soepeler dan die voor overige panden. Wordt in een bedrijfspand bijvoorbeeld een hennepkwekerij aangetroffen, dan volgt direct een sluiting van maximaal drie maanden. Blijkt dat er in een bedrijfspand harddrugs gedeald wordt of er wordt een XTC-lab aangetroffen, dan volgt een directe sluiting van zes maanden.
Vorig jaar zijn in de gemeente Kampen in veertien panden hennepkwekerijen aangetroffen, aldus de gemeente. Voor coffeeshop Het Keldertje in Kampen zijn specifieke afspraken gemaakt, afgestemd op een coffeeshop.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.