nieuws

Celstraf voor man uit Enschede na bedreiging met vuurwapen

Rechtbank Almelo
Rechtbank Almelo
De rechtbank in Almelo heeft een 46-jarige Enschedeër veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 maanden omdat hij bij een vechtpartij in zijn woonplaats mensen bedreigde met een vuurwapen. Daarnaast is de man veroordeeld tot een voorwaardelijke boete van 3 euro omdat hij een zakje wiet bij zich had.
De 46-jarige werd in september vorig jaar op de Brinkstraat in Enschede aangehouden door politiemensen in kogelwerende vesten. In de auto van de man werd een vuurwapen gevonden en op een dak in de buurt werd een tweede, doorgeladen, pistool gevonden.
Op het pistool zaten DNA-sporen en vingerafdrukken van de 46-jarige. Een van die sporen zat op de patroonhouder van het wapen. De Enschedeër ontkent dat het wapen van hem is, maar volgens de rechtbank bewijzen de sporen op de patroonhouder dat het wapen wel van hem was. Het onderdeel zit in het wapen en kan niet aangeraakt worden zonder dat het eruit gehaald kan worden. De oorzaak van de ruzie is onduidelijk. De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.