nieuws

Forse bezuinigingen op N340 bij Zwolle mogelijk

Impressie nieuwe N340
Impressie nieuwe N340
Er kan 125 miljoen euro bespaard worden op de opknapbeurt van de weg N340 tussen Zwolle en Ommen. Dat schrijven Gedeputeerde Staten in een brief aan de provinciale politiek.
Tijdens een roerige vergadering vorige maand stemden Provinciale Staten in met een voorstel van de oppositie om fors te bezuinigen op het budget van 260 miljoen euro. Vanmiddag is duidelijk geworden welke besparing mogelijk is.
In het nieuwe voorstel blijft de weg tweebaans in plaats van vierbaans. Ook blijft de maximum snelheid tachtig kilometer per uur in plaats van honderd. Verder behoudt de weg verkeerslichten, zoals bij de aansluitingen bij Ankummerdijk en Koesteeg/Dedemsweg. In het oorspronkelijk plan zouden deze aansluitingen ongelijkvloers worden. Wel wordt er een viaduct onder het spoor aangelegd en wordt de aansluiting met de snelweg A28 flink verbeterd.
Alle voorgestelde maatregelen voor de N377 tussen de Lichtmis en Nieuwleusen worden geschrapt. Waarschijnlijk wordt ook het plan geschrapt om in Balkbrug de weg verdiept aan te leggen. Ook op de N48 bij Ommen worden geen maatregelen genomen. De uitvoering loopt door de bezuiniging zeker twee jaar vertraging op.

Politiek debat op 5 februari

De brief wordt inhoudelijk door de provinciale politiek besproken op woensdag 5 februari tijdens een commissievergadering op het provinciehuis in Zwolle. De politiek wordt een aantal bouwstenen aangeboden, waarbij er per bouwsteen minder bezuinigd wordt, maar de doorstroming op de weg verbeterd wordt. De politiek is nu aan zet om te bepalen hoe groot de besparing daadwerkelijk wordt.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.