nieuws

Rechter: sloopbedrijf Kampen mag terecht geen schepen slopen

Slopen van schepen niet in vergunning
Slopen van schepen niet in vergunning
De Provincie heeft een sloopbedrijf in Kampen terecht een dwangsom opgelegd, om zo af te dwingen dat het bedrijf geen schepen meer sloopt. Dat heeft de rechter bepaald. Het bedrijf Hoeben Metalen had een zaak aangespannen tegen de Provincie, omdat de vergunning ook voor het slopen van schepen zou zijn.
In 2012 constateerde een controleur van de Provincie dat het bedrijf intacte schepen sloopte, terwijl dat volgens de Provincie geen onderdeel van de verleende vergunning was. De Provincie legde uiteindelijk een dwangsom van €10.000 per dag op om het bedrijf zo te dwingen te stoppen met het slopen van schepen.
Het bedrijf, dat verder auto's en treinstellen sloopt, is het niet eens met de dwangsom, omdat de vergunning ook voor het slopen van intacte schepen zou zijn. Maar de volgens de voorzieningenrechter blijkt uit de vergunning niet dat deze ook voor het slopen van intacte schepen is. Uit de stukken zou juist blijken dat alleen schepen die al uit elkaar zijn gehaald verder verwerkt mogen worden.
De rechter heeft de Provincie daarom in het gelijk gesteld.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.