nieuws

CDA pleit voor aanpassing station Raalte voor rolstoelgebruik

Station Raalte
Station Raalte
De CDA-fractie in de Tweede Kamer wil dat staatssecretaris Mansveld van Verkeer de toegankelijkheid van treinen voor rolstoelgebruikers op korte termijn verbetert. Aanleiding is een petitie die in december werd aangeboden aan de Tweede Kamer om het station in Raalte geschikt te maken voor rolstoelen.
De petitie is door het CDA opgepakt om de staatssecretaris aan te sporen dat zij ervoor zorgt dat ook op kleinere stations zoals Raalte rolstoelgebruikers kunnen in- en uitstappen. Het CDA dringt hierop vandaag aan in een debat met staatssecretaris Mansveld over het Spoor. Op dit moment verleent de NS slechts assistentie op 94 grotere stations in het land. Rolstoelgebruikers uit Raalte moeten nu nog naar Zwolle of Deventer als zij op de trein willen stappen.
Het CDA borduurt voort op de oproep van Sanne Dasselaar uit Raalte, die al enige tijd actie voert voor betere faciliteiten voor rolstoelgebruikers op stations in de regio. In december bood Sanne een petitie met 1400 handtekeningen aan in de Tweede Kamer om aandacht te vragen voor het onderwerp, na bemiddeling door het Overijsselse CDA-Kamerlid Eddy van Hijum.
Van Hijum vindt dat er nu ook echt iets moet gebeuren. “Mensen met een beperking moeten volwaardig kunnen meedoen in de samenleving”,  stelt van Hijum. “Het moet dus niet bij onderzoeken en mogelijke proefprojecten in de regio blijven”.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.