nieuws

Protestantse Kerk Hengelo gaat voor ontmoetingscentrum in binnenstad

Bethelkerk Hengelo
Bethelkerk Hengelo
De Protestantse Kerk in Hengelo start een onderzoek naar de mogelijkheden van een kerkelijk ontmoetingscentrum in Lange Wemen.
Het gaat hierbij om een ontmoetingskerk die zeven dagen per week open is van 8.00 tot 22.00 uur. Inmiddels heeft een aantal verkennende gesprekken plaatsgevonden met projectontwikkelaar AM RED en de gemeente. Daar is als locatie Lange Wemen uitgekomen als serieuze optie voor de vestiging van een ontmoetingscentrum.
Het onderzoek moet concreet opleveren wat de mogelijkheden zijn en leiden tot een begroting. In het onderzoek betrekt de PKN ook de huidige kerken: de Bethelkerk aan het Berfloplein en de Ontmoetingskerk aan de Drilscholtenstraat. Het is de bedoeling dat het onderzoek eind maart is afgerond.

Meer dan alleen kerkdiensten op de zondagmorgen

De PKN-Hengelo wil vernieuwingen doorvoeren in haar kerkgemeenschap. Meer zijn dan alleen kerkdiensten op de zondagmorgen. Via allerlei vormen van ontmoeting, debat, muziekuitvoeringen en bezinningstrajecten wil de Protestantse kerkelijke gemeente veel nadrukkelijker aanwezig zijn voor én contact zoeken met de inwoners van Hengelo.
Hieruit ontstond de wens om daadwerkelijk deel uit te gaan maken van de dynamiek van de binnenstad. De kerk staat een beeld voor ogen van een ruim opgezet multifunctioneel centrum dat niet alleen dagelijks open is voor ‘zomaar een kopje koffie’, maar ook een jaarprogramma biedt met tal van activiteiten op het gebied van levensbeschouwing, zingeving en samenleving. De verkennende gesprekken met AM RED en gemeente zijn een vervolg op een al enkele jaren durend beraad over de toekomst van de kerk, waarbij enkele honderden inwoners uit de stad betrokken zijn. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.