nieuws

Hengelo wil 5,2 miljoen euro investeren in Warmtenet

Warmtenet
Warmtenet
Als het aan het college van burgemeester en wethouders van Hengelo ligt, dan investeert de gemeente zo'n 5,2 miljoen euro in het Warmtenet Hengelo. Met het geld kan het net verder ontwikkeld worden.
Met behulp van Warmtenet Hengelo wordt straks onder meer restwarmte van het bedrijf AkzoNobel gebruikt als warmtebron. Er wordt al een tijd onderzocht hoe de warmte die vrijkomt bij het productieproces van dit bedrijf gebruikt kan worden voor de verwarming van kantoren en woningen. Deze warmte wordt nu nog geloosd in het Twentekanaal en in de lucht.
Omdat de aanleg van het benodigde netwerk duur is en in de tijd moet aansluiten bij bestaande ontwikkelingen, stelt het college de raad voor dit project gefaseerd op te pakken. Er kan pas begonnen worden met de aanleg als er voldoende zekerheid is over de afname van warmte.

CTT en Thales

Als het goed is, wordt er gestart met het gedeelte aan de zuidkant van het Twentekanaal. Bedrijven als CTT en Thales zouden op deze manier aangesloten kunnen worden op de restwarmte van AkzoNobel. De aanleg van het netwerk richting centrum zou in een latere fase kunnen gebeuren, bij voorkeur gelijktijdig met de aanleg van de Laan Hart van Zuid.
Warmtenet Hengelo is ook al een tijd bezig met de realisatie van andere duurzame warmteprojecten. Zo is het Gezondheidspark aangesloten op aardwarmte en het Twentebad op een houtgestookte ketel. Als de raad instemt met het gevraagde krediet, kan Warmtenet Hengelo ook andere delen van Hengelo aanpakken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.